Navigácia

  • Zápis do 1. ročníka

    Chcete vidieť, ako škola vyzerá a funguje vo všedný vyučovací deň? „Deň otvorených dverí“ pre vás máme kedykoľvek po vzájomnej dohode na t.č. 0905 234 538, Mgr. M. Pružincová, zást. riad. školy.

    Viac informácií nájdete v sekcii Zápis do 1. ročníka.

  • Veľký úspech karatistov z Prievidze

    Veľký úspech karatistov z Prievidze

    Členovia Karate FKŠ Prievidza reprezentovali svoj klub a SR na medzinárodnom turnaji North American Open v americkom Las Vegas. Tím pod vedením šéfa klubu Miroslava Šenka si z  Las Vegas priniesol 10 medailí, 4x zlato, 5x striebro a jedenkrát bronz.

    Veľkú radosť máme z našich terajších i bývalých žiakov:

    1.miesto Sara Elizabeth MARKO (5.A) Sanbon Kumite | Beginner | 10 yrs | Female

    1.miesto Šimon SCHMIDT Kata | Intermediate | 13 yrs | Male
    1.miesto Sofia MORAVČÍKOVÁ Kata | Intermediate | 16-17 yrs | Female

    Členovia klubu, medzi nimi aj naši žiaci, sa krásne odprezentovali aj v relácii Teleráno. Prajeme veľa ďalších úspechov Sara Elizabeth Marko (5.A), Anetka Lišková (5.B), Juraj Hronský (5.A), Nela Holubovská (7.A)!

  • Kamil a piataci v divadle

    Kamil a piataci v divadle

    Viete, čo je lepšie, ako učiť sa o bábkovom divadle? Pozor!!! Navštíviť bábkové divadlo! Presne tak. A naši piataci sa do takého ozajstnovského bábkového divadla vybrali. Spoločne sme si pozreli predstavenie Kamil v Bábkovom divadle Na rázcestí v Banskej Bystrici.

    Príbeh šteniatka, ktoré si získalo srdcia hercov aj divákov poučil, pobavil aj dojal. Herci oživili bábky, šteniatko oživilo naše decká. Dlho som premýšľala, prečo toto predstavenie trafilo tak presne piatakov a aj nás dospelákov. Už to viem!!! To nezbedné šteniatko – to boli naši piataci. Kamil totiž nikdy nevedel, kde sa to tu vzalo, kam sa to stratilo, ako sa to stalo a prečo by nemohol ísť von práve teraz. Hrdina sa však učil veľmi rýchlo a život začal dostávať správny rytmus a smer. No a my? Nie sme my tak trošku deduškovia, ktorí sa snažia presvedčiť Kamila, že život má pravidlá? Veď posúďte sami – aký je rozdiel medzi „Kamil, neťahaj po tej ceste!“ a „Kamil, nelietaj po tej chodbe!“

    Po krásnom predstavení, v ktorom jednoznačne zvíťazila láska a dobro,  šikovníci vošli do zákulisia divadla. Vyrobili si nádherné maňušky, skúsili si prácu v ateliéri divadla a nakoniec sa zoznámili so skutočnými bábkami. Dozvedeli sme sa veľa o celom priebehu prípravy bábkového predstavenia, o výrobe bábok, o ich vedení a všetky sme si mohli aj sami vyskúšať. Trošíčku sa nám pomotali lanká a prsty, ale bábky to prežili a my sme skúsili niečo nové, neopakovateľné a neobyčajné.

    Mgr. Ž. Pastieriková

  • Regionálne kolo MIDIcoolvolley dievčat - 1. miesto

    Regionálne kolo MIDIcoolvolley dievčat - 1. miesto

    Dňa 11.apríla sa konalo u nás na Rastislavke regionálne kolo v MIDIcoolvolley dievčat.

    Naše žiačky postupne porazili Bánovce nad Bebravou 2:0, Partizánske 2:0 a postúpili do krajského kola, ktoré sa bude konať v Považskej Bystrici v mesiaci máj.

    Víťazný tím: Rebeka Števušková, Zuzka Vavrincová, Vanda Chlpeková, Eleonóra Maslenová, Hanka Kozáková, Vivien Dudášová, Anetka Andrejčáková

    Gratulujeme a ďakujeme! Fotoalbum

    Mgr. A. Görögová, PaedDr. D. Šoltýsová

  • Post Bellum - workshop

    V stredu 10. apríla sa 8.A zúčastnila workshopu Post Bellum. Získali sme možnosť preniesť sa časom a vcítiť sa do životov našich postáv – rodín v období komunizmu. Naučili sme sa mnohé veci, ktoré by sme si z obyčajnej hodiny dejepisu neodniesli. Lepšie sme pochopili našu minulosť a chyby našich predkov. Každému z nás sa tento zaujímavý deň veľmi páčil. Ďakujeme.

    Dominika Straková, 8.A

  • Divadelné predstavenie - Kozliatka a vlk

    Naši prváci a druháci si boli pozrieť divadelné spracovanie známej ľudovej rozprávky „Kozliatka a vlk“. Poviete si tú poznáme, avšak táto bola hraná v modernom šate, sprevádzaná humorom a piesňami, a čo bolo super, deti boli do príbehu aktívne zapájané rytmickým pohybom, spevom... Nechýbalo poučenie z rozprávky a zážitok z hereckých výkonov, ktoré priamo hodnotila odborná porota. Veselý ale aj napínavý príbeh skončil tak ako v každej poriadnej rozprávke našťastie dobre a deti si mohli od radosti aj zatancovať😊.

    Mgr. Z. Ondrová

  • Beseda v knižnici

    Beseda v knižnici

    Žiaci 2.C triedy ukončili „Marec- mesiac knihy“ návštevou mestskej knižnice, kde ich už čakala pani spisovateľka Anna Gurtlerová, pochádzajúca z Prievidze. Je známa aj ako výtvarníčka, knižná ilustrátorka, umelecká fotografka, recitátorka, učiteľka, lektorka na Bojnickom zámku... Deťom predstavila svoju rozsiahlu autorskú tvorbu. Ako vília bytosť im bližšie porozprávala o knihe „Rozprávky o lese Lese“. Veselé príbehy o zvieratkách čítala aj recitovala pútavým umeleckým prejavom, ktorý spestrila hraním so zvieracími bábkami-hračkami. Spoločne s deťmi vytvorila hravou formou dve vtipné básne, za čo ju deti odmenili veľkým potleskom. Po besede si deti požičali knihy a už teraz sa tešia na ďalšiu návštevu knižnice. Fotoalbum

    Mgr. Z. Ondrová

  • Vynášanie Moreny

    Vynášanie Moreny

    Je dobré, keď sa dávne tradície opäť obnovujú. Aj na Rastislavke  sa pravidelne vynáša Morena.  Je to lúčenie sa so zimou a vítanie nového ročného obdobia – jari.

    Morenu sme upálili a hodili do rieky Handlovka. Fotoalbum

    Žiaci 4.A triedy

  • Pozdrav jari

    ŠKD a školská jedáleň budú od 28.3.2024 (štvrtok) do 2.4.2024 (utorok) mimo prevádzky.

    Školské vyučovanie sa začína v stredu 3.4.2024.

  • Exkurzia vo firme Brose

    Exkurzia vo firme Brose

    Žiaci ôsmeho ročníka navštívili v utorok 26.3.2024 výrobné priestory firmy Brose v Prievidzi.

    So záujmom si prezreli jednotlivé pracoviská, kde sa vyrábajú súčiastky do automobilov svetoznámych výrobcov, rôzne procesy opracovávania ocele na CNC strojoch, spôsoby kontroly kvality a merania parametrov vyrábaných súčiastok.

    Ďakujeme zamestnancom firmy Brose za snahu priblížiť výrobné technológie našim žiakom, vzbudiť záujem o technické profesie, podporiť ich pri výbere štúdia na odborných stredných školách. Aj táto príležitosť možno pomôže zabezpečiť budúcich odborníkov pre náš priemysel prostredníctvom projektu duálneho vzdelávania.

  • Z rozprávky do rozprávky – Zelená čitáreň

    Z rozprávky do rozprávky – Zelená čitáreň

    Múdrosť sveta je v knihách ukrytá a vedia to aj deti zo Školského klubu detí. Preto počas marca vo všetkých oddeleniach čítali knihy a hľadali zrnká múdrosti v nich ukryté. Malí čitatelia vstúpili do sveta rozprávok plného fantázie a na ceste za poznaním spolu s Dokonalou Klárou a so Smelým zajkom v Afrike prežívali všakovaké dobrodružstvá. Veľa sa naučili zo Zabudnutých slovenských rozprávok a zo Slovenských rozprávok. Hľadali lepšiu mamu a zistili, že je Lepší otec v hrsti ako kamoš na streche. Našli si nových priateľov, knihy a zdokonalili si čitateľské zručnosti. Láska ku knihám je najlepšou cestou ako obohatiť detský svet.

    Odporúčame 2. apríl, kedy slávime Medzinárodný deň detskej knihy, osláviť čítaním.  A ako máme správne čítať? Okom sledujeme ilustráciu, uchom počúvame rozprávanie, srdcom pociťujeme dojatie a inteligenciou chápeme a učíme sa. Fotoalbum

    A. Kršková

  • Veľkonočný poklad

    Veľkonočný poklad

    Veľkonočné sviatky sú spojené s najrôznejšími tradíciami. V školskom klube sme si spestrili popoludnie hľadaním veľkonočného pokladu. Deti rozdelené do skupín sa snažili nájsť spoločnými silami čo najviac vajíčok. Táto outdoorová hra priniesla všetkým nielen kopec zábavy, ale hlavne prispela k rozvoju tímového ducha a schopnosti u detí pracovať v skupine. Na záver boli deti odmenené čokoládovými vajíčkami. Fotoalbum

    H. Hodálová

  • Okresné kolo Biblickej olympiády

    Okresné kolo Biblickej olympiády

    Dňa 21. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Biblickej olympiády. Našu školu reprezentovalo trojčlenné družstvo v zložení Anetka Andrejčáková (7.A), Martin Tines (8.B) a Tomáš Tines (8.B).

    Žiaci v piatich kolách preukázali svoje získané vedomosti zo štúdia biblických kníh a obsadili krásne 2. miesto. Blahoželáme!

    Mgr. M. Grolmusová

  • Veľkonočné pečenie v ŠKD

    Veľkonočné pečenie v ŠKD

    Predveľkonočnú atmosféru už cítiť aj v školskom klube...
    Ako si čo najlepšie privodiť sviatočnú atmosféru? Čo vyčarí úsmev na každej tvári?  No predsa koláčiky, medovníčky ! A tak sa deti prvého a štvrtého oddelenia vybrali do školskej kuchynky. S pomocou pani vychovávateľky Vavrincovej a Markovej vyvaľkali medovníkové cesto a vykrojili medovníčkové vajíčka, ovečky či kuriatka. Po upečení a vychladnutí ich krásne farebne vyzdobili. Časť vyzdobených medovníčkov sme použili na výzdobu v škole a časť si autori - deti odniesli domov. Fotoalbum

    J. Marková

  • Testovanie 9

    Testovanie 9

    Testovanie 9 dňa 20. marca 2024.

    Dňa 20. 03. 2024  prebehne celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka - Testovanie 9 - 2024. 

    Žiakom  7. a  8. ročníka bude udelené riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

    Žiaci 7. a  8. ročníka budú hromadne odhlásení z obeda.

    Žiaci 1. až 4. ročníka končia vyučovanie o 11.25 hod. ŠKD funguje ako zvyčajne.

    Žiaci 5. a 6. ročníka končia vyučovanie o 12.20 hod.

    Žiaci  9.  ročníka  budú mať skrátené vyučovanie. Vyučovanie končí najskôr o 11.25 hod.

    Informácie k Testovaniu 9 – 2024 nájdete na: https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

  • Marec - mesiac knihy

    ... ako sme napísali knihu...

    Zo žiakov 3.A triedy sa stali spisovatelia. Spoločne napísali a ilustrovali knihu básni „Naše moria vo vani“. Každý prispel básňou o tom svojom vysnívanom mori. Malí spisovatelia sa zhodli, že kniha patrí do knižnice a tak spolu so svojou triednou učiteľkou navštívili prievidzské detské knižnice a knihu im darovali. V Mestskej knižnici Mikuláša Mišíka ju slávnostne pokrstili písmenkami a zaželali jej úspech a veľa nadšených čitateľov. V Hornonitrianskej knižnici sa zas pohrali s rýmovaním a recitáciou. Všetci sa zhodli, že je zábava knihy nielen čítať ale aj tvoriť. Prajeme im ďalší tvorivý nepokoj!

    Mgr. A. Gombarčíková

  • 2% z dane

    2% z dane

    Vážení rodičia, zamestnanci a priatelia školy,

    v prípade, že chcete pomôcť Rastislavke skvalitniť výchovno-vyučovací proces, darujte nám 2 % z dane.

    Viac informácií...

  • Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Takže opäť rétorika! Po roku si naši žiaci opäť vyskúšali, aké je stať sa na chvíľu skutočným rečníkom. Toto dávne umenie je stále živé aj prostredníctvom súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec, ktorého školské kolo sa konalo 12. marca. Podmienky súťaže nie sú ľahké, preto sme veľmi radi, že sa šikovní žiaci nezľakli a zapojili sa. Nech sa páči, zoznámte sa s najlepšími rétormi!

    I. kategória:    

    2. miesto: Michaela Soláriková z 5. C, Timea Bušová z 5. C
    3. miesto: Lea Hozlárová z 5. C, Oliver Ferenčík z 5. C

    II. kategória:          

    1. miesto: Natália Šimková z 8. A
    2. miesto: Samuel Boroš z 8. A
    3. miesto: Amy Unterfranc zo 7. A

    Mgr, M. Fungáčová

  • Pexesový kráľ ŠKD

    Pexesový kráľ ŠKD

    1.ročník Viktória Kovač

    2. ročník Michal Fábry

    3. ročník Goran Kovač

    4. ročník Peter Kosec

    Čím boli mesiace február a marec napínavé? Deti súperili o titul Pexesový kráľ ŠKD. Opäť sme sa stretli v Pexesovom kráľovstve, kde sa voda nesype a piesok sa neleje, ale sa hrá PEXESO. V oddeleniach kraľovali obľúbené tradičné postupové kolá do finále. Pexeso je hra, ktorá cvičí pamäť, pozornosť i sústredenosť, ale  zároveň učí prijať prehru. Po viacerých kolách v napínavom finále, s rešpektom voči súperovi, súťažili čestne a zo všetkých síl. Každopádne, zapamätať si toľko párov farebných obrázkov a byť v tom najlepším, to nie je len tak. Jednoducho Pexeso je skvelá hra, čo ani vo svete počítačov neomrzí, naopak pobaví každú vekovú kategóriu! Fotoalbum

    K víťazstvu všetkým  gratulujeme!                                      

    D. Vavrincová, vedúca ŠKD

  • Beseda so spisovateľkou

    Beseda so spisovateľkou

    „Marec- mesiac knihy“ privítali druháci literárnou besedou s pani spisovateľkou Miriam Bielichovou. Stretnutie bolo od začiatku veselé a zároveň poučné. Deťom porozprávala čo ju k písaniu inšpirovalo, o jej učiteľskej práci a prezradila niečo aj o svojom súkromí.

    Predstavila nám svoju dvojdielnu knihu „Môj kamarát trApaslík alebo Harmatanec v škole“. Je plná vtipných príbehov o nezbednom trpaslíkovi. Deti mali možnosť vypočuť si autorkine čítanie úryvku a aj samé predviedli pekné čítanie. Príbehy sú obohatené o otázky, hádanky a detské piesne, ktorých texty taktiež napísala autorka. V knihe cez qr- kódy si ich ľahko môžu nájsť na internete.

    Pani spisovateľka porozprávala aj o tom, ako dlho kniha vznikala a koľko rôznych ľudí sa podieľalo na jej vzniku. Deťom odpovedala na všetky zvedavé otázky a odfotila sa s nimi.

    V závere besedy druháci mali možnosť zakúpiť si knihu a získať od autorky venovanie s podpisom. Fotoalbum

    Ďakujeme pani spisovateľke za návštevu, prajeme jej veľa úspechov a čo najviac spokojných čitateľov.

    Mgr. Z. Ondrová

strana:

Novinky

Počet návštev: 8577759

Mapa