Navigácia

  • Pozdrav jari

    ŠKD a školská jedáleň budú od 28.3.2024 (štvrtok) do 2.4.2024 (utorok) mimo prevádzky.

    Školské vyučovanie sa začína v stredu 3.4.2024.

  • Exkurzia vo firme Brose

    Exkurzia vo firme Brose

    Žiaci ôsmeho ročníka navštívili v utorok 26.3.2024 výrobné priestory firmy Brose v Prievidzi.

    So záujmom si prezreli jednotlivé pracoviská, kde sa vyrábajú súčiastky do automobilov svetoznámych výrobcov, rôzne procesy opracovávania ocele na CNC strojoch, spôsoby kontroly kvality a merania parametrov vyrábaných súčiastok.

    Ďakujeme zamestnancom firmy Brose za snahu priblížiť výrobné technológie našim žiakom, vzbudiť záujem o technické profesie, podporiť ich pri výbere štúdia na odborných stredných školách. Aj táto príležitosť možno pomôže zabezpečiť budúcich odborníkov pre náš priemysel prostredníctvom projektu duálneho vzdelávania.

  • Zápis do 1. ročníka

    Chcete vidieť, ako škola vyzerá a funguje vo všedný vyučovací deň? „Deň otvorených dverí“ pre vás máme kedykoľvek po vzájomnej dohode na t.č. 0905 234 538, Mgr. M. Pružincová, zást. riad. školy.

    Viac informácií nájdete v sekcii Zápis do 1. ročníka.

  • Z rozprávky do rozprávky – Zelená čitáreň

    Z rozprávky do rozprávky – Zelená čitáreň

    Múdrosť sveta je v knihách ukrytá a vedia to aj deti zo Školského klubu detí. Preto počas marca vo všetkých oddeleniach čítali knihy a hľadali zrnká múdrosti v nich ukryté. Malí čitatelia vstúpili do sveta rozprávok plného fantázie a na ceste za poznaním spolu s Dokonalou Klárou a so Smelým zajkom v Afrike prežívali všakovaké dobrodružstvá. Veľa sa naučili zo Zabudnutých slovenských rozprávok a zo Slovenských rozprávok. Hľadali lepšiu mamu a zistili, že je Lepší otec v hrsti ako kamoš na streche. Našli si nových priateľov, knihy a zdokonalili si čitateľské zručnosti. Láska ku knihám je najlepšou cestou ako obohatiť detský svet.

    Odporúčame 2. apríl, kedy slávime Medzinárodný deň detskej knihy, osláviť čítaním.  A ako máme správne čítať? Okom sledujeme ilustráciu, uchom počúvame rozprávanie, srdcom pociťujeme dojatie a inteligenciou chápeme a učíme sa. Fotoalbum

    A. Kršková

  • Veľkonočný poklad

    Veľkonočný poklad

    Veľkonočné sviatky sú spojené s najrôznejšími tradíciami. V školskom klube sme si spestrili popoludnie hľadaním veľkonočného pokladu. Deti rozdelené do skupín sa snažili nájsť spoločnými silami čo najviac vajíčok. Táto outdoorová hra priniesla všetkým nielen kopec zábavy, ale hlavne prispela k rozvoju tímového ducha a schopnosti u detí pracovať v skupine. Na záver boli deti odmenené čokoládovými vajíčkami. Fotoalbum

    H. Hodálová

  • Okresné kolo Biblickej olympiády

    Okresné kolo Biblickej olympiády

    Dňa 21. 3. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Biblickej olympiády. Našu školu reprezentovalo trojčlenné družstvo v zložení Anetka Andrejčáková (7.A), Martin Tines (8.B) a Tomáš Tines (8.B).

    Žiaci v piatich kolách preukázali svoje získané vedomosti zo štúdia biblických kníh a obsadili krásne 2. miesto. Blahoželáme!

    Mgr. M. Grolmusová

  • Veľkonočné pečenie v ŠKD

    Veľkonočné pečenie v ŠKD

    Predveľkonočnú atmosféru už cítiť aj v školskom klube...
    Ako si čo najlepšie privodiť sviatočnú atmosféru? Čo vyčarí úsmev na každej tvári?  No predsa koláčiky, medovníčky ! A tak sa deti prvého a štvrtého oddelenia vybrali do školskej kuchynky. S pomocou pani vychovávateľky Vavrincovej a Markovej vyvaľkali medovníkové cesto a vykrojili medovníčkové vajíčka, ovečky či kuriatka. Po upečení a vychladnutí ich krásne farebne vyzdobili. Časť vyzdobených medovníčkov sme použili na výzdobu v škole a časť si autori - deti odniesli domov. Fotoalbum

    J. Marková

  • Testovanie 9

    Testovanie 9

    Testovanie 9 dňa 20. marca 2024.

    Dňa 20. 03. 2024  prebehne celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka - Testovanie 9 - 2024. 

    Žiakom  7. a  8. ročníka bude udelené riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

    Žiaci 7. a  8. ročníka budú hromadne odhlásení z obeda.

    Žiaci 1. až 4. ročníka končia vyučovanie o 11.25 hod. ŠKD funguje ako zvyčajne.

    Žiaci 5. a 6. ročníka končia vyučovanie o 12.20 hod.

    Žiaci  9.  ročníka  budú mať skrátené vyučovanie. Vyučovanie končí najskôr o 11.25 hod.

    Informácie k Testovaniu 9 – 2024 nájdete na: https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

  • Marec - mesiac knihy

    ... ako sme napísali knihu...

    Zo žiakov 3.A triedy sa stali spisovatelia. Spoločne napísali a ilustrovali knihu básni „Naše moria vo vani“. Každý prispel básňou o tom svojom vysnívanom mori. Malí spisovatelia sa zhodli, že kniha patrí do knižnice a tak spolu so svojou triednou učiteľkou navštívili prievidzské detské knižnice a knihu im darovali. V Mestskej knižnici Mikuláša Mišíka ju slávnostne pokrstili písmenkami a zaželali jej úspech a veľa nadšených čitateľov. V Hornonitrianskej knižnici sa zas pohrali s rýmovaním a recitáciou. Všetci sa zhodli, že je zábava knihy nielen čítať ale aj tvoriť. Prajeme im ďalší tvorivý nepokoj!

    Mgr. A. Gombarčíková

  • 2% z dane

    2% z dane

    Vážení rodičia, zamestnanci a priatelia školy,

    v prípade, že chcete pomôcť Rastislavke skvalitniť výchovno-vyučovací proces, darujte nám 2 % z dane.

    Viac informácií...

  • Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec

    Takže opäť rétorika! Po roku si naši žiaci opäť vyskúšali, aké je stať sa na chvíľu skutočným rečníkom. Toto dávne umenie je stále živé aj prostredníctvom súťaže Štúrov a Dubčekov rétorický Uhrovec, ktorého školské kolo sa konalo 12. marca. Podmienky súťaže nie sú ľahké, preto sme veľmi radi, že sa šikovní žiaci nezľakli a zapojili sa. Nech sa páči, zoznámte sa s najlepšími rétormi!

    I. kategória:    

    2. miesto: Michaela Soláriková z 5. C, Timea Bušová z 5. C
    3. miesto: Lea Hozlárová z 5. C, Oliver Ferenčík z 5. C

    II. kategória:          

    1. miesto: Natália Šimková z 8. A
    2. miesto: Samuel Boroš z 8. A
    3. miesto: Amy Unterfranc zo 7. A

    Mgr, M. Fungáčová

  • Pexesový kráľ ŠKD

    Pexesový kráľ ŠKD

    1.ročník Viktória Kovač

    2. ročník Michal Fábry

    3. ročník Goran Kovač

    4. ročník Peter Kosec

    Čím boli mesiace február a marec napínavé? Deti súperili o titul Pexesový kráľ ŠKD. Opäť sme sa stretli v Pexesovom kráľovstve, kde sa voda nesype a piesok sa neleje, ale sa hrá PEXESO. V oddeleniach kraľovali obľúbené tradičné postupové kolá do finále. Pexeso je hra, ktorá cvičí pamäť, pozornosť i sústredenosť, ale  zároveň učí prijať prehru. Po viacerých kolách v napínavom finále, s rešpektom voči súperovi, súťažili čestne a zo všetkých síl. Každopádne, zapamätať si toľko párov farebných obrázkov a byť v tom najlepším, to nie je len tak. Jednoducho Pexeso je skvelá hra, čo ani vo svete počítačov neomrzí, naopak pobaví každú vekovú kategóriu! Fotoalbum

    K víťazstvu všetkým  gratulujeme!                                      

    D. Vavrincová, vedúca ŠKD

  • Beseda so spisovateľkou

    Beseda so spisovateľkou

    „Marec- mesiac knihy“ privítali druháci literárnou besedou s pani spisovateľkou Miriam Bielichovou. Stretnutie bolo od začiatku veselé a zároveň poučné. Deťom porozprávala čo ju k písaniu inšpirovalo, o jej učiteľskej práci a prezradila niečo aj o svojom súkromí.

    Predstavila nám svoju dvojdielnu knihu „Môj kamarát trApaslík alebo Harmatanec v škole“. Je plná vtipných príbehov o nezbednom trpaslíkovi. Deti mali možnosť vypočuť si autorkine čítanie úryvku a aj samé predviedli pekné čítanie. Príbehy sú obohatené o otázky, hádanky a detské piesne, ktorých texty taktiež napísala autorka. V knihe cez qr- kódy si ich ľahko môžu nájsť na internete.

    Pani spisovateľka porozprávala aj o tom, ako dlho kniha vznikala a koľko rôznych ľudí sa podieľalo na jej vzniku. Deťom odpovedala na všetky zvedavé otázky a odfotila sa s nimi.

    V závere besedy druháci mali možnosť zakúpiť si knihu a získať od autorky venovanie s podpisom. Fotoalbum

    Ďakujeme pani spisovateľke za návštevu, prajeme jej veľa úspechov a čo najviac spokojných čitateľov.

    Mgr. Z. Ondrová

  • 1. miesto v okresnom kole v MIDIcoolvólley

    1. miesto v okresnom kole v MIDIcoolvólley

    Dňa 28.2.2024 sa na Rastislavke konalo okresné kolo v MIDIcoolvólleybale.

    Naše žiačky postupne vyhrali nad Handlovou 2:0, Nitrianským Rudnom 2:0, Bojnicami 2:1 a postúpili do regionálneho kola, ktoré sa uskutoční 11.4. 2024 na našej škole.

    Víťazný tím: Vavrincová Zuzka, Števušková Rebeka, Maslenová Eleonóra, Kozárová Hanka, Chlpeková Vanda, Grambličková Tamarka, Gontková Viki, Dudášová Vivien.

    Gratulujeme a ďakujeme.

    PaedDr. D. Šoltýsová

  • 8. B v múzeu Vtedy

    Vtedy a vtedy, presnejšie 28. februára, sme zavítali na návštevu do Galérie Jabloň. Čakala nás zaujímavá expozícia múzea Vtedy, aby sme sa opäť raz vrátili v čase. Do obdobia valčekových stien, skromných zásob v potravinách, obrovských skrinkových rádií a televízorov. Ochutnali sme čaro telefónnej búdky, vyskúšali sme mechanickú metlu a nazreli do sekretára starej mamy. Odporúčame! Stálo to za to!

    Mgr. M. Fungáčová

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Na počesť slovenského básnika Pavla Orzságha Hviezdoslava , prebehlo aj tento rok dňa 27.2.2024 školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.

    Žiaci súťažili v troch kategóriách. I. kategória: 2.- 4.ročník, II. kategória: 5.- 6.ročník, III. kategória: 7.- 9.ročník.

    Víťazi v jednotlivých kategóriách:

    I. kategória: 2.- 4.ročník

    Poézia

    1. miesto – Barbora Dobrovodská - 3.A
    2. miesto – Karla Gromová - 4.A
    3. miesto – Damian Čejtej - 3.A

    Próza

    1. miesto – Jana Balková - 4.B
    2. miesto – Alexandra Fukasová - 4.A
    3. miesto – Eliška Borková - 3.A

    II. kategória: 5.- 6.ročník

    Poézia

    1. miesto – Alexandra Chovanová – 5.B
    2. miesto – Nela Hopková – 5.B
    3. miesto – Lenka Beňadiková – 5.C

    Próza

    1. miesto – Sara Elizabeth Marko – 5.A
    2. miesto – Jakub Vrchovský – 5.C
    3. miesto – neudelené

    III. kategória: 7.- 9.ročník

    Poézia

    1. miesto – Aneta Andrejčáková – 7.A
    2. miesto – Dominika Straková – 8.A
    3. miesto – neudelené

    Próza

    1. miesto – Viktória Fábryová – 7.C
    2. miesto – Diana Muščíková – 7.C
    3. miesto – Darius Scheibstein – 7.A

    Ďakujeme všetkým zúčastneným za výborné výkony a príjemnú atmosféru.

    Víťazom držíme palce v okresnom kole a tešíme sa na stretnutie opäť o rok!

  • Fašiangy v ŠKD

    Fašiangy v ŠKD

    „Už sa Fašiang kráti, už sa nenavráti...“

    Fašiangové tradície sú staré mnoho storočí, a pretrvávajú - i keď v inom význame - do dnes. Oslava konca zimy a príprava na veľkonočné sviatky sú pre nás stále aktuálne.

    Deti v školskom klube si pripravili masky, škrabošky, čiapky. Obliekli sa za krásne a fantazijné bytosti. Masky spevom a tancom vyčarili krásnu fašiangovú atmosféru. Malá kvapka smútku sa však ukázala - po šantení prichádza 40 dňový pôst. Ale nevadí! Čas masiek a zábavy sa o rok vráti. Radi si ho zopakujeme. Fotoalbum

    Jana Marková

  • Oznam

  • Liečivé byliny v našej kuchyni

    Liečivé byliny v našej kuchyni

    Jedna Milka, dve Milky
    nazbierali kamilky.
    Či žalúdok, či oči,
    čaj z kamilky vylieči.

    Bylinky rastú všade okolo nás. Na záhrade, na lúke či pri chodníkoch. Ukrývajú v sebe silu, ktorú ľudia využívajú oddávna. Môžeme ich využiť v kuchyni ako dochucovacie bylinky, alebo ako liečivé či ukľudňujúce čaje. Aj deti z nášho školského klubu si mohli vyskúšať silu vôní byliniek. Dozvedeli sa aj o účinkoch jednotlivých rastlín.

    Príroda dala človeku veľa pomocníkov v podobe rastlín a kvetov. Chráňme ich a naučme sa ich využívať pre svoje zdravie. Fotoalbum

    J. Marková

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Šaliansky Maťko - školské kolo

    V dňoch 24. a 29. januára 2024 sa uskutočnili školské kolé v prednese povestí Šaliansky Maťko. Žiaci súťažili v troch kategóriách:  I. kategória - žiaci 2.- 3. ročníka, II.kategória - žiaci 4.- 5.ročníka a III.kategória - žiaci 6.- 7.ročníka.

    Porota pozorne počúvala povesti v podaní našich recitátorov, no vyhrať mohli iba najlepší.

    I.kategória:
    1.miesto - Lenka Laluhová - 3.B
    2.miesto - Magdalena Beck - 3.A
    3.miesto - neudelené

    II.kategória:
    1.miesto - Lea Hozlárová - 5.C
    2.miesto - Janka Balková - 4.B
    3.miesto - Anetka Lišková - 5.B

    II.kategória:
    1.miesto - Hanka Kozárová - 6.A
    2.miesto - Tamarka Grambličková - 6.A
    3.miesto: neudelené

    Všetkým ďakujeme za príjemne strávené popoludnie a víťazom prajeme veľa šťastia v okresnom kole!

strana:

Novinky

Počet návštev: 8515696

Mapa